קראנ'ץ קטן

לפעמים הצורה והמידה המדויקת שלה, זה הדיוק של הביס. כמו במתכון הזה – הברקה של רמי

בצק שמרים מקמח כוסמין – המתכון כאן

מילוי לבצק

מאה גרם חמאה רכה
חצי כוס דחוסה סוכר חום
חצי כוס אבקת קקאו טובה
קינמון
אגוזי מלך

מערבבים טוב את כל המרכיבים מלבד האגוזים לממרח נוח

מרדדים את הבצק וחותכים למרובעים של 15 על 8

מורחים מילוי ומפזרים מעל אגוזים קצוצים, מגלגלים לרולדה קטנה – כמו בכל קראנצ' צריך לשטח טיפה את הרולדה ולחתוך לאורך – עושים ככה וקולעים או מלפפים אחד על השני כמו צמה

צריך תבנית – חייבים, בלי תבנית כזו יצא קראנצ רגיל, זו תבנית של ריבועים מאורכים בגודל 3 על 8 – יש 12 חורים כאלו בתבנית

גם תבנית של קצת יותר גדולים תעבוד, משמנים ומכניסים פנימה כל צמה כזו

מכסים ומתפיחים מכוסה כשעה ליד תנור

לתנור חם של 200 מעלות לכ-20 דקות, שימו לב כי הם קטנים וטעימים שהם רכים

מוציאים ושופכים מעל רוטב שמורכב מחלב וסוכר ביחס של רבע כוס חלב לשלוש כפות סוכר, מורתח יחד ומבושל עד שהסוכר נמס

ויש גם בונוס… ל12 קראנצים קטנים מספיק חצי מהבצק מהחצי השני אפשר ליצור קראנ גדול או למלא בתפוחים וריבה, חמאה קינמון וסוכר או פרג וזה כבר למתכון אחר